Új termékigazgató a Fujitsu Siemens Computers Kft.-nél

forrás Prim Online, 2007. május 23. 13:33
Taal János a Fujitsu Siemens Computers Kft. nagyvállalati üzletágának új termékigazgatója. Feladatai közé tartozik a nagyvállalati termékek piaci részesedésének növelése, piaci pozicionálása, a kiemelt projektek összefogása, valamint a stratégiai partnerekkel való együttműködés.
A 37 éves szakember villamosmérnöki diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetemen védte meg. A pénzügyi vállalkozásokkal kapcsolatos közgazdasági tanulmányait a budapesti Pénzügyi és Számviteli Főiskolán végezte, ahol egyébként a főiskolai bajnok röplabdacsapat kapitánya volt.

Informatikai karrierje 1998-ban kezdődött, amikor az Unitis Rendszerház Rt. account menedzsereként a kis- és nagyvállalati ügyfélkapcsolatok ápolását és az SAP bevezetések kereskedelmi támogatását kapta feladatául.

2000-ben a Bull Magyarország bízta meg a Unix és az Intel szerverek divízió üzletág-vezetői feladatival. Nevéhez fűződik az első kormányzati Bull Phare projektek közbeszerzési pályázatainak sikerre vitele.

2001-től az IBM Magyarország Unix szerverek üzletágának technológiai tanácsadója volt, ahol ebben a minőségében közreműködött az Erste Bank központi banki rendszerének IBM eszközökre cserélésében. Ezt követően üzletágvezetőként csatlakozott az IBM Magyarországhoz. A négy itt töltött év alatt 30%-kal növelte a Unix szerverek piaci részesedését és egyúttal piacvezetői pozícióhoz segítette vállalatát. Tevékenysége révén az üzletág éves bevétele megkétszereződött.