Magyar szakembereket keres a Crytek játékfejlesztő cég

forrás Prim Online, 2007. május 24. 12:11
A Crytek GmbH, a legnagyobb független német játékfejlesztő cég májusban megnyitja budapesti fejlesztőstúdióját. A döntés hátterében a Crytek fejlesztési és bővítési stratégiája áll, melynek keretében saját CryENGINE 2 technológiájukat és játékaik műfaji sokrétűségét kívánják a hazai szakemberek segítségével bővíteni.
„Az elmúlt két évben több szempontot és helyszínt is mérlegeltünk, és végül egy budapesti stúdió létrehozása mellett döntöttünk. Magyarországon rengeteg képzett és tapasztalt játékfejlesztő érhető el helyben” – nyilatkozta Avni Yerli, a Crytek ügyvezető igazgatója.

A Crytek a népszerű Far Cry játék alkotója, mely jelenleg az Electonic Artsszal együttműködésben dolgozik a Crysis fejlesztésén. A Crysis egy teljesen új, izgalmas FPS (First Person Shooter) játék, mely valódi újdonságokkal kecsegtet a stílus kedvelői számára.

A CryENGINE 2 a Crytek saját fejlesztésű technológiája, mely a lehető legvalósághűbb környezetet biztosítja a játékoknak, látványos különleges effektusokkal, fizikai játékmotorral.