Sanyo Xacti E1 vízálló kamkorder - új mérföldkő a digitális képalkotás területén

Széles Csongor, 2007. május 24. 14:50
A Sanyo bemutatta a különlegességnek számító Xacti E1 vízálló digitális kamkorderét, amely nagy felbontású MPEG-4 videó és 6 megapixeles fényképek készítésére alkalmas másfél méteres mélységig. A Sanyo új kamerája hagyományos SD és SDHC memóriakártyákat támogat, azaz egy 8 GB-os SDHC memóriakártyára nagyjából tízórányi 640x480 felbontású 30 fps videót rögzíthetünk.
Egyelőre csak az amerikai verzióról tudunk biztos információkat: kék, sárga és fehér színekben lesz kapható és a nyári szezonra, vagyis június közepére már a boltokba is kerül 499,99 dollár irányáron.

A Sanyo új készülékét azonban nem csak nyáron, hanem az év bármely szakában is használhatjuk, hiszen egy kényelmesen használható, kevés fejtörést okozó kamerát ad a kezünkbe a gyártó, amelyet könnyen használhatunk egy kézzel is, így aztán nemcsak úszni, hanem szörfözni és vízisízni is magunkkal vihetjük. A szárazföldön pedig az E1 egy megbízható, az átlagos felhasználó számára teljes körű szolgáltatást nyújtó kameraként használható, amelyet ráadásul jó fogása és robusztus kialakításának köszönhetően a téli sízésre vagy snowboardozásra is magunkkal vihetünk.

A Sanyo tévé minőségű, AVC/H.246 codec-kel tömörített MPEG-4 videókat rögzít, amely átlagon felüli képminőség mellett 25%-kal kevesebb tárhelyet igényel. Másik előnye, hogy a videók nem igényelnek utólagos digitalizációt, így a felvételeinket azonnal felmásolhatjuk a számítógépre.

A megújult, 9 pixelt kombináló technológiának köszönhetően a házibulikon is videózhatunk külső fényforrás használata nélkül. Manuális beállítással akár 2 lux fényértéknél, azaz szinte teljes sötétségben is videózhatunk. A kamera mellett a dobozban megtaláljuk még az Adobe Premiere Elements videó szerkesztőt, amellyel gyorsan elvégezhetjük az alapvető videoszerkesztési feladatokat.

A kamera lítium-ion akkumulátorral működik, amelyet természetesen szintén megtalálunk a dobozban, a csuklópánt, az USB kábel, a töltő és egy fényképezőgép-tatyó mellett. A kamera mellé természetesen vízálló tok is beszerezhető 19,99 dollárért.

Sanyo Xacti E1 röviden: