Magyar Telekom: további integráció

forrás Prim Online, 2007. május 25. 16:37

A Magyar Telekom igazgatósága a mai napon javaslatot tett a Magyar Telekom Csoporton belüli integráció további lépéseire. A javaslat értelmében a T-Online Magyarország Zrt. internet-hozzáférési tevékenysége és az Emitel Zrt. egyesül a Magyar Telekom vezetékes szolgáltatások üzletágával (T-Com).

A T-Online Magyarország üzleti tevékenységei közül az integráció a hozzáférési üzleti területet érinti, amely magában foglalja az internet-hozzáférési termékeket (ADSL, modemes és kábeles internetcsatlakozás), valamint az IPTV (internetes televízió) és VoIP (internetes telefon) szolgáltatásokat. Az igazgatóság javaslata értelmében az internet-hozzáférési terület a T-Com üzletágba integrálódik, aminek fő indoka a szélessávú szolgáltatások iránti növekvő igény és az integrált szolgáltatások elterjedése. A T-Online Magyarország fennmaradó üzleti egysége - a tartalom és webportál portfolió -- a média- és tartalomszolgáltatásokra, valamint más, új üzleti területekre kíván fókuszálni.

Az igazgatóság javaslatát a Magyar Telekom 2007. június 29-én tartandó rendkívüli közgyűlésének, valamint a két leányvállalat legfőbb szerveinek kell jóváhagynia. Az egyesülési folyamat a cégbírósági bejegyzéssel zárul, előreláthatólag szeptember folyamán. Ezt követően a Magyar Telekom lesz az általános jogutódja mind az Emitelnek, mind a T-Online Magyarország beolvasztott területének. Mivel mindkét társaság a Magyar Telekom 100%-os tulajdona, így a tervezett lépésekhez nincs szükség a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyására.