Drágulhatnak a DVD-meghajtók

Genda Csongor Zoltán, 2007. május 28. 16:30

Az utóbbi időben igencsak megnőtt a kereslet a számítógépbe építhető DVD-meghajtók iránt, ez pedig a későbbiekben az árak növekedéséhez vezethet.

A tajvani Digitimes a napokban arról számolt be, hogy április óta a nagy optikai meghajtókat gyártó vállalatok a valós igénynél mintegy 20%-kal kevesebb készüléket szállítanak le a megrendelőknek. A számítógépgyártók és más PC-forgalmazók jelenleg a raktáron lévő készletekből pótolják a hiányt, azonban a jelenlegi állapot nem tartható sokáig. A korábbi tapasztalatok azt mutatták, hogy az év második negyedében általában csökkenni szokott a kereslet a DVD-meghajtók iránt, és csupán a harmadik negyedév vége felé érkeznek a nagyobb megrendelések, ugyanis a számítógépgyártó cégek ekkor már megkezdik a karácsonyi időszakra való felkészülést.

Shannon Yu, a Pioneer optikai meghajtó részlegének egyik vezetője a szakmai magazin megkérdezésére azt nyilatkozta, hogy ha továbbra is ilyen nagy lesz az igény a PC-s DVD-lejátszók és írók iránt, és a gyártók sem szánják rá magukat a nagyobb termelésre, akkor akár az is elképzelhető, hogy nőni fog ezen készülékek fogyasztói ára.