Jelentős bővülést vár az idén az LCP Kft.

MTI Sajtóadatbank, 2007. május 29. 09:17

Jelentős, 50 százalékot meghaladó forgalom-bővülést vár a magyar tulajdonban lévő, egyebek mellett navigációs készülékeket forgalmazó LCP Systems Kft. - mondta Horváth Csaba, a társaság társtulajdonosa az MTI-nek.

A növekedést elsősorban attól várják, hogy egyre nagyobb a kereslet a GPS technológiák iránt.

A navigációs eszközök magyarországi piacán mintegy 45 százalékos részesedéssel rendelkező vállalat éves forgalma mintegy 8 milliárd forint.

A cég PDA-k és logisztikai eszközök forgalmazásával kezdte tevékenységét, a termékpaletta mostanra kibővült smartphone-ok, mobiltelefon-kiegészítők, vonalkód-eszközök, navigációs eszközök forgalmazásával. A LCP Systems 2005-ben alakította meg pozsonyi irodáját, a tavaly pedig a bukarestit.

Az LCP Systems Kft. a piac törvényes és tiszta működéséért "tiszta forrásból" címen önálló projektet indított. A kampány célja megkülönböztetni a szabályos körülmények között az országba kerülő termékeket, a bár legális csatornákon keresztül importált, de számtalan jogszabályt súlyosan sértve forgalmazott, bizonytalan eredetű és még bizonytalanabb garanciájú árucikkektől. Az így vásárolt készülékekhez például nem jár magyar nyelvű használati utasítás, nem jár az adott márkára jellemző terméktámogatás, és a szervizek szolgáltatása sem elérhető.

A kampány részeként a vállalat az általa importált termék dobozán feltünteti a kampányt szimbolizáló lógót és az LCP Systems hologramos matricáját. Az akció nemcsak a hivatalos kereskedelmi utat hivatott jelölni, hanem az LCP Systems által nyújtott garanciális és szakmai hátteret is. A készülékekhez biztosítják a kétéves garanciát és a hazai szerviztámogatást.