Újabb Google-gyilkos kereső a láthatáron

Genda Csongor Zoltán, 2007. május 29. 19:04

Egy ausztrál informatikus hamarosan a világ elé tárja saját fejlesztésű keresőszoftverét, amely állítása szerint sokkal relevánsabb találatokkal szolgál, mint a Google.

Rob Gabriel autodidakta programozó a Sydney Morning Heraldnak adott interjújában azt nyilatkozta, hogy hamarosan elérhetővé teszi saját webkeresőjét az interneten, amely szerinte méltó ellenfele lesz a Google keresőjének, hiszen annál klasszisokkal jobb. A MyLiveSearch névre keresztelt megoldás bemutatkozó béta verzióját előreláthatólag néhány héten belül kipróbálhatják az internetezők is.

Gabriel elmondása szerint az ő megoldása abban különbözik az amerikai keresőóriás szolgáltatásától, hogy ez tartalmazza az úgynevezett (az MSN-ből és Yahoo-ból is ismert) "live" funkciót, így az a legaktuálisabb, legrelevánsabb eredményeket dobja majd ki. A szakember úgy véli, hogy a piacvezető termékéből éppen ez hiányzik, ugyanis bizonyos időnek el kell telnie ahhoz, hogy a Google robotok frissítsék az indexadatbázist, azonban a világhálón fellelhető információk halmaza óráról órára változik, a MyLiveSearch viszont képes kezelni ezt a problémát.

A programozó további részleteket nem árult el saját keresőjéről, ezért még néhány hetet várnunk kell, míg meggyőződhetünk arról, vajon valóban képes lesz-e új dimenziókat megnyitnia a webkeresés területén Gabriel megoldásának.