MP3-lejátszó dokkolós mosógép

Genda Csongor Zoltán, 2007. május 29. 19:34

Külföldi szakmai magazinok arról számoltak be, hogy az LG mérnökei megálmodtak egy olyan mosógépet, amelynek tetején helyet kapna egy MP3-playerek befogadására alkalmas bázisállomás.

Jelenleg médialejátszó-kiegészítők és dokkolók egész sora kapható a piacon, és szó ami szó, ezek némelyike igencsak elmés termék, azonban az LG ezeket is felülmúlja, és előrukkolt a hordozható zenelejátszó készülékekkel kommunikáló mosógép ötletével. Az elektronikai konszern még 2006 nyarán nyújtotta be az amerikai szabadalmi hivatalnál kérelmét az MP3-lejátszó dokkolóval ellátott mosógép tervének a levédésére. A leírás szerint a háztartási gép felső részében kialakított rekeszbe lehetne behelyezni az iPod-hoz hasonló készülékeket, a zeneszámok címeit pedig egy apró kijelző mutatná. Természetesen két hangszóró is helyet kapna a mosógépen, azonban azok teljesítményére vonatkozó információval nem szolgál a dokumentum.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy az LG mikor építi meg zeneközpontú mosógépét, ám minden bizonnyal nagy érdeklődésre tarthat majd számot a különös, hibrid háztartási gép.