Új minikamkorderrel jelentkezik a Samsung

Széles Csongor, 2007. május 30. 11:05

A Samsung bemutatta az SC-X300, vagy más nevén a VP-X300 ultrakompakt kamkorderének L-es verzióját, amely ezúttal egy, az időjárás viszontagságaival dacoló külső kamerával egészíti ki a kamera funkcionalitását. A kiegészítőnek köszönhetően a sportos kamkordert betehetjük az esővédett hátizsákba vagy a zsebünkbe, majd a pici, külső, akár inggombra is tűzhető kamerácska csatlakoztatásával simán filmezhetünk a legnagyobb viharban is. A kamkorder SD/MMC memóriakártyán rögzíti az anyagot, amelyet a 2 inches átmérőjű LCD képernyőn is megnézhetünk, mielőtt a számítógépre mentenénk az USB csatlakozó segítségével.

A Samsung ezzel a kamkorderrel az akció szerelmeseit célozza meg, azokat, akik extrém körülmények között is filmezni szeretnének. A VP-X300L természetesen nem csak esőben használható, így például a hegymászók, terepbicajosok vagy a más, mindkét kezet igénybe vevő sportot űzők is hasznát vehetik. A VP-X300L célja nem más, mint a felhasználó maximális szabadsága. A gyártó állítása szerint ez a nagyfokú szabadság nem megy a minőség rovására. A kamkorder kifejezetten jó minőségű mozgófilmeket rögzít (MPEG4 ASP 720 x 480, 25 fps), és egy elektronikus képstabilizátor igyekszik a segítségünkre a rázósabb helyzetekben. A 10x optikai zoom funkcionalitását nem kell dicsérni, segítségével jó minőségű fényképeket készíthetünk. A kamkorder USB csatlakozása mellett megtaláljuk a PictBridge funkciót is, azaz a fotókat a számítógép nélkül is kinyomtathatjuk. A kamkorder egyenesen memóriakártyára dolgozik, ezért a felvételek nem igényelnek utólagos digitalizációt, így azonnal meg is oszthatók az interneten. A készülék akkumulátora 80 percnyi üzemidőt biztosít.

Ha ez még mindig nem elég, a Samsung tartogat még egy ászt a felhasználó meghódítására: a VP-X300L a manapság divatos multimédia-élményt is támogatja. Ez lényegében annyit jelent, hogy a tulajdonos mp3 formátumú zenét is megszólaltathat a kamkorderen, így ha eső nem is esik, a megfelelő melódiának köszönhetően szem nem marad szárazon... Az pedig már csak hab a tortán, hogy a VP-X300L számítógéphez csatlakoztatva webkameraként is működtethető.