A NetAcademiával képezteti leendő tanácsadóit a Microsoft

forrás Prim Online, 2007. május 30. 12:08

Több hónapos informatikai képzés lebonyolításával bízta meg a Microsoft Magyarország a NetAcademia Oktatóközpontot ahhoz a nemrégiben bejelentett programhoz, melynek keretében a jövő informatikusait képzik - nem mindennapi körülmények közt.

A hónap elején indult el a Microsoft új programja a friss diplomások elhelyezkedésének megkönnyítésére. A Start@Microsoft keretében a vállalat mintegy 70 millió forinttal, s a munkába álláshoz szükséges informatikai és projekt-menedzsment ismeretek átadásával támogat tizennégy fiatal szakembert. A legjobb eredményeket elért hallgatóknak arra is esélye van, hogy a program végén a cégnél, vagy annak egy partnerénél helyezkedjenek el. 

A Microsoft Magyarországi Nagyvállalati Szolgáltatások Üzletágának szakemberei (Microsoft Enterprise Services - MES) 118 informatikus, programozó matematikus és villamosmérnöki diplomával rendelkező frissdiplomás közül választották ki a programban résztvevő 14 fiatalt, akiknek informatikai szakoktatására külső partnert kerestek. A két nagy múlttal rendelkező oktatóközpont részvételével zajló pályázaton végül a NetAcademiának jutott az a megtisztelő szerep, hogy gondozhatja az ifjú tehetségeket.

Már készül a mintabank


A tréning részeként a NetAcademia a Microsoft hivatalos tananyagára építette fel a kurzust, amely megadja azt az erős rendszergazdai és fejlesztői alapot, ami szükséges a Microsoft technológiák megismeréséhez és elsajátításhoz. Az elméleti oktatás mellett pedig egy gyakorlati projekt megtervezésében, valamint megvalósításának támogatásában vállalt szerepet. A programba bekerült 14 fiatal szakember feladata, hogy egy elképzelt zöldmezős beruházás keretében megtervezze és kivitelezze egy bank számára a magyar piacra történő belépéséhez szükséges alap- és fejlesztési infrastruktúrát.

A programban részt vevő fiatalok az első hetekben már megalkották a bank informatikai infrastruktúrájához alapot teremtő, tisztán Microsoft alapú hálózatot, ezt követi majd a banki adatbázisok kiépítése, valamint a felhasználói alkalmazások megtervezése és kivitelezése. Mindehhez az infrastrukturális, fejlesztői és biztonsági képzéseken átadott tudáson túl a NetAcademia szakemberei műszaki konzultációval is segítséget nyújtanak. A program során a fiatalok MCSE mérnöki, illetve MCPD fejlesztői minősítéseket is szerezhetnek.