Alacsony energiafelvételű Sony Vaio TZ noteszgépek

Széll Zoltán, 2007. május 30. 12:32

A Sony tegnap Londonban mutatta be a legújabb Vaio noteszgépeket: a TZ sorozatot, amelyek jellemzője az alacsony súly és energiafelvétel. A vállalat az új termékeket a „high-end” piacon értékesíti.

A masszív, szénszállal erősített házba szerelt TZ sorozatú masinák alacsony energiaigényű Intel Core 2 Duo U7600 vagy U7500 processzort, 11,1 hüvelykes, 1366x768 képpontfelbontású (WXGA) LCD képernyőt, maximum 2 GB DDR2 SDRAM memóriát, 80 GB-os vagy 100 GB-os merevlemezes meghajtót és integrált, kétrétegű DVD +-R/RW RAM optikai meghajtót tartalmaznak.

A Sony az új noteszgépekbe a legfejlettebb biztonsági technológiákat építette be. Ilyenek például az ujjnyomat felismerő és a TPM (Trusted Platform Module) hardver titkosítás kombinációja, valamint a szabványos merevlemez védelmi rendszerek (a meghajtó fejek rögzítése, az eszköz védelme leesés esetén).

A Sony a mindössze 1,19 kg súlyú noteszgépeket  Intel GMA 950 integrált grafikus gyorsítóval, 802.11a/b/g Bluetooth vezeték nélküli modullal és Windows Vista operációs rendszerrel szállítja rövid időn belül. A gyártó az új noteszgépek árát most még nem bocsátotta ki. Ezeket majd csak szállításuk megkezdésekor hozza nyilvánosságra.