A Ricoh idén is kikapcsol

forrás Prim Online, 2007. május 31. 11:01

A Ricoh Hungary idén is csatlakozik a Ricoh Co. Ltd. és a Ricoh Europe B.V. által immár másodszorra meghirdetett energiatakarékossági kezdeményezéshez. A tavalyi eredmények fényében a vállalatcsoport most egy teljes munkahéten keresztül fokozott figyelmet szentel az energiatakarékosságnak.

A Ricoh Global Eco Action Day tavaly került először meghirdetésre, amikor is a „Kapcsolj ki és gondolkodj!” mottó értelmében a világ 25 országában a Ricoh 83 leányvállalata 1 teljes napig fokozottan odafigyelt az energiatakarékosságra. A program arra buzdította az alkalmazottakat, hogy kapcsoljanak ki minden olyan elektromos eszközt, amelyre nincs feltétlenül szükségük. A Ricoh tavalyi akciója során az áramfogyasztás összesen 31 901 kilowattal, a szén-dioxid-kibocsátás pedig 12 tonnával csökkent. Az így elért összes energiamegtakarítás értéke 596 549 jen, azaz több mint 1,1 millió Ft volt.

A 2006-os eredményeken felbuzdulva a Ricoh energiatakarékossági programja idén a Global Eco Action Week nevet kapta, és egy egész munkahétig, június 4-től 8-ig tart. Az ötnapos program csúcspontja június 5-e, az ENSZ Környezetvédelmi világnapja. A világszerte meghirdetett kezdeményezés fő üzenete, hogy egy kis odafigyeléssel minden egyes ember tehet a környezet védelmében. A csupán megszokásból, sok esetben feleslegesen használt elektromos eszközök kikapcsolásával – amelyekre adott pillanatban talán nincs is feltétlenül szükség – rengeteget tehetünk környezetünk védelméért.

A Ricoh környezetvédelem iránti elkötelezettségét tükrözi, hogy az idei kezdeményezésben a  Ricoh csoport 347 vállalata vesz részt világszerte.

A Ricoh Hungary tavaly az irodahelyiségben feleslegesen működő világítótestek, a klímák, a különböző elektronikus eszközök és a Ricoh saját fényreklámjainak kikapcsolásával, egy átlagos naphoz viszonyítva 23%-kal csökkentette áramfogyasztását. Idén ezt a számot szeretnék tovább növelni azzal, hogy a márkakereskedőket is bevonják a kezdeményezésbe.