Oracle: új világrekord négymagos és nyolcmagos platformokon

forrás Prim Online, 2007. május 31. 11:11

Az Oracle új világrekordot jelentett be az SAP szabványos, kétrétegű értékesítési és disztribúciós (Sales and Distribution, SD) alkalmazás-sebességpróbáján négy- és nyolcprocesszoros hardverplatformokon az SAP ERP 2005 alkalmazással.

Az IBM p 570-es két kétmagos, 4,7 GHz órajelű Power6 processzorral szerelt rendszeren működő AIX 5L 5.3 és SAP ERP 2005 platformon az Oracle Database 10g 2. változata 2035 felhasználót szolgált ki az SAP SD sebességpróbán, és ezzel világrekordot állított be a négymagos konfigurációk között.

A 10g egy második világrekordot is felállított, nevezetesen hasonló hardverrendszernél nyolcmagos konfiguráció esetén 4010 felhasználót szolgált ki az SAP SD-sebességpróbán.

Az SAP SD szabványos kétrétegű alkalmazás-sebességpróbája a rendszer párbeszéd-feldolgozó képességét, illetve az SAP megoldásán alapuló ügyletek óránkénti megrendelési tételsorszámát méri. Ebben az esetben az ügylet egy teljes üzleti folyamatot ölel fel, amely a megrendelés feldolgozásától és létrehozásától egészen a kiszállításig és a számlázásig terjed.