A Karib-tenger kalózai e-mailen

forrás Prim Online, 2007. május 31. 11:45

A Panda Software szűrőprogramjai azonosították azt a trójait, amely a Karib-tenger kalózai harmadik részének népszerűségét kihasználva próbál behatolni a gépekre.

A Panda Software biztonsági alkalmazásai kaptak rajta egy trójait, amely a film körül kialakult nagy hírverés „farvizén” próbál meg behatolni a gépekre. A trójait szállító e-mail első ránézésre a Karib-tenger kalózai: A világ végén című film promóciós anyagának tűnik; a logó, a betűtípus és a színek nagyjából stimmelnek, habár van egy-két elírás az angol nyelvű szövegben. Az e-mail tartalmaz egy linket, amely egy trailert ígér a filmből: a kattintáskor azonban a lejátszás helyett egy hibaüzenetet olvashat a gyanútlan internetező. A program külön felhívja a figyelmét, hogy az előzetest valószínűleg nem lehet lejátszani, és arra biztatja az „áldozatot” – ezzel mintegy elaltatva gyanúját –, hogy keresse fel a hivatalos honlapot.

A trójai ekkor már meg is telepedett a gépen, készen a károkozásra. A Panda Software jelentése szerint saját szoftverei kivétel nélkül képesek kiszűrni és hatástalanítani a Pirabbean.A névre keresztelt digitális kártevőt.