Grepton Folyamatok e-Z-ig Szakmai Konferencia

forrás Prim Online, 2007. május 31. 11:52

A Grepton Informatikai Zrt. Folyamatok e-Z-ig elnevezésű szakmai konferenciát rendezett az államigazgatás képviselőinek.

A konferencia keretében a Grepton bemutatta, mennyit is érhet valójában egy adatvagyon, valamint mennyire hatékony egy informatikai rendszer.

A két kérdés megválaszolása igen egyszerűnek tűnik: pontosan annyit ér, amennyit abból praktikusan felhasználunk, és pontosan annyira hatékony, amennyire hozzájárul folyamataink egyszerűbbé válásához és felgyorsításához. A konferencia fókuszában gyakorlatias bemutatók és megvalósult rendszerek álltak, mindezt az államigazgatás képviselőinek prezentálva.
 
A konferenciát Süli András, a Grepton Zrt. elnöke nyitotta meg. Köszöntőjét a Grepton első előadása követte, melyet Nagy Andrea konzulens tartott, „GREATE megoldás, avagy közbeszerzési folyamatok támogatása” címmel. Ezt követően a Microsoft képviseletében Kőnig Tibor tartott prezentációt „Rugalmas, hatékony csoportmunka és ügyintézés Microsoft alapokon” címmel.

Az Oracle-től Petrohán Zsolt tartott előadást a BPEL folyamatszervezésről. A konferencia programját a Grepton előadása zárta, melyet Magyar Gábor az üzemeltetés terület vezetője, valamint Mihályi Szabolcs és Varga Ferenc, az üzemeltetés terület csoportvezetői tartottak a Grepton Service Center-ről.

A Grepton a résztvevők számára egy kis kiállítással is készült, ahol régi informatikai eszközök bemutatásával megidézték a "hőskort", a digitális élet kezdetét.

A kiállítás tárgyai között az érdeklődők többek között láthattak L-36-os orosz vezérlő egységet, IBM 6580-as, Videoton 52500-as valamint Stielow 282-es komputert, ZX-81-es számítógépet és bővítőt, Ferrit gyűrűs memóriát, Fujitsu M2263SA és Toshiba MK3017GAP hard disk-et is. A kiállítás ékessége egy His Master’s Voice 104-es gramofon volt, melynek hangja felcsendült az előadások közti szünetben.