Három új Nokia telefon

Milkovits Gábor, 2007. június 1. 08:34

A Nokia három új mobiltelefont dob hamarosan piacra, köztük egy felsőkategóriás acélházas modellt, illetve két 3G készüléket.

A négysávos GSM/EGPRS/GPRS Nokia 8600 Luna rozsdamentes acél és üveg kivitelben készül, és 2 megapixeles kamerával van felszerelve. A 10,7x4,5x1,59 cm-es méretű, 143 gramm tömegű, szétcsúsztatható készüléken Symbian Series 40 szoftver fut, és akkumulátorának egy feltöltésével mintegy 3 és fél óra beszélgetést, illetve 10 napos készenléti időt biztosít. A telefon elsősorban a minőségi alapanyagok miatt a felső árkategóriába lett pozícionálva, így 700 eurós nettó áron lesz kapható, még júniusban.

A kompakt Nokia 6500 Classic 9,5 mm-es vastagságával mindez idáig az egyik legvékonyabb Nokia készülék. A Series 40 platformú, 3G WCDMA/négysávos GSM telefon 2 megapixeles kamerával, és a szokásos funkciók mellett 1 GB belső memóriával, valamint MicroUSB csatlakozóval is rendelkezik. A szupervékony mobil a harmadik negyedévtől kerül forgalomba, 320 eurós összegért.

A szétcsúsztatható, szintén harmadik generációs Nokia 6500 Slide egy 3,2 megapixeles, dupla vakus, Carl Zeiss optikás kamerát kapott, emellett pedig nagyméretű, 2,2”-es QVGA kijelzővel van ellátva. Az előoldalon található kiegészítő kamera lehetővé teszi a videotelefonálást is. A szintén Series 40 operációs rendszerű telefon olyan előre telepített multimédiás szoftveralkalmazásokat tartalmaz, mint az Adobe Photoshop, a Flickr, illetve a PictBridge, és támogatja a push e-mail levelezőszolgáltatást is. Az FM rádióval és MicroSD kártyacsatlakozóval is rendelkező készülék 370 euróért lesz beszerezhető a harmadik negyedévtől.