Letölti a webes videókat az új RealPlayer

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 1. 20:03

A Real Networks szoftverfejlesztő cég munkatársai bejelentették, hogy a legújabb RealPlayer médialejátszó program már támogatni fogja a webes videók letöltését is.

A RealPlayer új verziója jelenleg még csak béta stádiumban van, de a tervek szerint még ebben a hónapban megérkezik a végleges változat is. A szoftver segítségével lehetőségük lesz az internetezőknek a YouTube-hoz hasonló közösségi portálokon található mózgóképanyagok számítógépükre való lementésére. Természetesen bármilyen szabadon terjeszthető rövidfilmet lementhetnek a majdani felhasználók, azonban a másolásvédett tartalmak letöltését nem fogja engedélyezni a médialejátszó alkalmazás. A program támogatja a QuickTime, Flash, illetve Windows Media formátumokat is.

Az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő médialejátszó szoftverből két változatot tesz elérhetővé a RealNetworks, így kiad a cég egy teljesen ingyenes verziót, ám egy fizetős változatot is közzétesznek, amely alkalmas lesz a letöltött tartalmak közvetlenül optikai lemezre való írására is.