Xbox Live: a hackerek visszavágnak

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 2. 15:53

A Microsoft nemrég kitiltotta a csalókat az Xbox Live-ról, mostanra azonban az ügyeskedő hackerek megtalálták a módját annak, hogyan léphetnek be újból a rendszerbe.

A redmondi konszern pontosan két héttel ezelőtt kezdte meg nagy tisztogató hadjáratát, ugyanis megelégelték, hogy az Xbox Live zsúfolásig tele van olyan játékosokkal, akik felülírták konzoljaik DVD-meghajtóinak Firmware-kódját. Általában a játékgéptulajdonosok azért szánják rá magukat az efféle változtatásokra, hogy a crackelt game-eket is elindítsák a készüléken, azonban a szoftvervállalat újabban kitiltja ezen felhasználókat a rendszerből. A tiltás természetesen csak a szóban forgó készülékre vonatkozik, nem pedig az Accountra. A hackerek azonban visszavágtak, és elkészítettek egy olyan Firmware-javítást, amely lehetővé teszi a már kitiltott konzol számára az ismételt csatlakozást az Xbox Live-ra.

Hogy a Microsoft mikor fog reagálni a hackerek mostani lépésére, azt egyelőre még nem lehet tudni, ám minden bizonnyal nem fog sokat magára váratni a továbbfejlesztett eredetiségvizsgáló.