Boltokban az Adobe Acrobat 3D Version 8

forrás Prim Online, 2007. június 3. 13:01

Megjelent az Adobe Acrobat 3D Version 8 szoftver, amely a dokumentum-alapú 3D tervező csoportmunkát és a CAD adatok együttműködő képességeit gyakorlatilag bárkihez képes eljuttatni a vállalatokon belül és az üzleti láncban.

Az Acrobat 3D Version 8 szoftverrel a repülőgép-, az autó-, a szórakoztatóelektronika-, a nehézgép- és az építő-, mérnöki és kivitelező- (AEC) ipar CAD, CAM, CAE és műszaki kiadó szakemberei bármilyen 3D CAD-fájlt, még egy hatalmas, 500 megabájtnál nagyobb összeállítást is képesek egyetlen PDF-dokumentummá konvertálni. Az adott üzleti folyamat igényeitől függően a PDF-fájl képes a precíz geometria megtartására, illetve az eredeti fájlnál 100-szor kisebb méretűre tömöríthető. A háromdimenziós CAD-adatokat könnyen lehet más projektinformációkkal, így például termékspecifikációkkal, táblázatokkal és anyagjegyzékekkel együtt a termék gyártási információit (PMI) tartalmazó PDF-dokumentumokban egyesíteni. A PMI adatokat 3D-modelleken közvetlenül a geometriai méretezés és tűrésezés, megjegyzések és más specifikációk megadására szokták felhasználni.

Ha egy 3D-modell egyéb dokumentumokkal együtt már PDF-ben van, akkor az Acrobat 3D Version 8 szoftver felhasználói engedélyezhetik a kollégákkal, beszállítókkal, partnerekkel és ügyfelekkel kibővült csapatoknak, hogy az ingyenes, mindenhol fellelhető Adobe Reader szoftver felhasználásával egy hatékony dokumentum-ellenőrző folyamatban vegyenek részt. Az Adobe Reader felhasználók megtekinthetik a termékek részletes felépítését, és - ha az Acrobat 3D Version 8 szoftverben engedélyezve van - közvetlenül a háromdimenziós objektumokon jegyzetelő, mérő- és keresztmetszeti eszközöket használhatnak. Mivel a termék életciklusa alatt a csapat műszaki és nem műszaki tagjai is 3D-alapú kommunikációban vehetnek részt, a szoftver segítségével a munkacsoportok csökkenthetik a félreértésekben rejlő kockázatokat, korábban felfedezhetik a tervezési hibákat és felgyorsíthatják a termékfejlesztést.

Az Acrobat 3D Version 8 több mint 40 formátum, így például az Autodesk Inventor, a Dassault Systems CATIA, a PTC Pro/ENGINEER, a SolidWorks és az UGS NX és I-deas konvertálását támogatja PDF 3D -be. Emellett az Acrobat 3D Version 8 felhasználóinak lehetőségük van arra, hogy az alacsonyabb szintű folyamatok, így például gépi megmunkálás, illetve szerszám- és sablontervezés számára a precíz CAD gyártási adatokat PDF-ből semleges fájlformátumokba exportálják, mint amilyen a STEP, az IGES vagy a Parasolid.

Az Acrobat 3D Version 8 angol, francia és német nyelvi változatban máris elérhető.