High-end középformátumú Mamiya-kamera

Széles Csongor, 2007. június 4. 11:19

A Mamiya bamutatja a ZD 645AFD II Digital System középformátumú fényképezőgépet, amely magában fogalja a 645AFD II középformátumú gépvázat, egy 80 mm F/2,8 AF objektívet és az új Mamiya ZD 22 megapixeles digitális hátfalat.

A vonzó csomag része továbbá az Adobe Photoshop Lightroom szoftver, amely természetesen támogatja a Mamiya RAW fájlformátumot is. A Mamiya emellett két új digitális hátfalakra optimalizált objektívet is bemutatott, a Sekor AF 75-150mm F/4,5D-t és a full frame 28mm F/4,5 D Aspherical objektívet, amely a 645AFD II vázon analóg és digitális hátfalakkal egyaránt használható.

A gyártó azt reméli, hogy a mindössze 9.999 dolláros árcédulájú középformátumú rendszer egy új fejezetet fog nyitni a digitális fényképészet high-end szegmensében. "A Mamiya mindig a legjobb minőségre, a hozzáférhető árú professizonális termékek gyártására törekedett" - mondta Jeff Karp, a Mamiya termékmarketing igazgatója. "Ezt a hihetetlenül jól összeállított rendszert most kevesebb mint 10.000 dollárért be lehet szerezni, így reményeink szerint azok a fényképészek is belépnek majd a középformátumú digitális világ kapuján, akik eddig a legjobb ár-minőség kombináció megjelenésére vártak."

A rendszerplatform, a Mamiya 645AFD II autofókuszos középformátumú kamerát a szakma sokra becsüli, az elérhető minőségi objektíveknek, a precíz autófókuszának és a jó kezelhetőségének köszönhetően több profi fotósnak a 645AFD II-re esett a választása.

A Mamiya ZD digitális hátfal szintén rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amelyek a legnagyobb igényű fényképészek megkövetelnek. "A Mamiya MSCE kommunikációs protokollja (Mamiya Serial Communication for External) optimalizált kétirányú kommunikációt biztosít a 645AFD II és a ZD digitális hátfal között" - ecsetelte Karp - "amely az egybeépített digitális fényképezőgépeknél megszokott kezelési élményt nyújt."

A Mamiya a középformátumú rendszerhez egy 80mm F/2.8 AF objektívet kínál, ugyanakkor két új digitális objektívet is vásárolhatunk - a Mamiya Sekor AF 75-150mm f/4.5 D és a full-frame 28mm f/4.5 D Aspherical objektíveket, amelyeket bár a digitális hátfalakra optimalizáltak, kiválóan használhatóak analóg hátfalak esetében is.

Mindezek mellett a Mamiya az első gyártó, amely az Adobe Lightroom képfeldolgozó szoftverét csomagolja minden a ZD digitális hátfalhoz. A Ligtroom felismeri a Mamiya RAW fájljait, és megkönnyíti a munkát azok számára, akik a lehető legjobb professzionális minőség mellett egy gyors, akadálymentes munkafolyamatot szeretnének biztosítani maguknak.

Forrás: http://www.dcviews.com/press/Mamiya-ZD-645AFD-II.htm