A britek neteznek a legtöbbet

Milkovits Gábor, 2007. június 4. 20:06

Egy nem száz százalékig reprezentatív felmérés szerint Európában a britek töltik átlagban a legtöbb időt a világhálón, és emellett maguk mögé utasítják az amerikaiakat is.

A ComScore által gyűjtött adatok alapján a szigetlakók havonta 34,4 órát töltenek internetezéssel, míg a második svédek 31,7, a harmadik helyezett spanyolok pedig 30,6 órát. A sereghajtók az oroszok havi 11 órával. Az Egyesült Államokban ugyanez az adat 31,4 óra. Bob Ivins, a ComScore Europe igazgatója a szélessávú internet széleskörű elterjedésével, illetve az ország kedvezőtlen időjárásával magyarázza a brit elsőséget, habár az utóbbi érv fényében meglehetősen érdekes a spanyolok jó helyezése. A felmérés szerint 122 millió 15 évnél idősebb európai internetezik nap mint nap, míg Amerikában 114 millió. A legtöbb országban a Google oldalai a leglátogatottabbak, míg a második helyen a Microsoft áll.

A ComScore az uniós tagállamok helyett a teljes kontinensről gyűjtött adatokat, ugyanakkor csak a 16 legnagyobb piacot mérte föl. A figyelembe vett országok Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Írország, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Portugália, Spanyolország, Svájc és Svédország voltak.