Új web2 szolgáltatás: Közösségi térkép

forrás Prim Online, 2007. június 5. 10:39

Elindult a www.geospace.hu oldal, az ingyenes közösségi térkép. A google térképére közösségi funkciókat telepítve nyitott, véleményezett adatbázist épít az internetező közösség segítségével a geospace.hu minden olyan helyről, ami térképen megtalálható.

A közösségi térképen bárki bejelölhet érdekes helyeket és értékelheti, véleményezheti azokat, fotókat tölthet fel, illetve barátokat találhat a közös kapcsolódási pontok alapján is. A már felvitt helyeket a látogatók pontosíthatják, kiegészíthetik, véleményezhetik.

A térkép pontjai szűrhetőek témakör, címke, és felhasználó szerint. Az így előálló tematikus- vagy személyes térképek linkjei szabadon másolhatóak, publikálhatóak, így beilleszthetőek egyéb weboldalakba, blogokba, fórumokba is.

A térkép 1 hónapja tesztüzemben működik, de a nagy érdeklődésnek köszönhetően máris 20 országban több, mint 4000 helyet jelöltek be a látogatók.

A geospace.hu alapítói a Netrix Kft. munkatársai, az on-line médiapiacon több éves tapasztalattal rendelkező szakemberek, akik technológiai tervezésben és tanácsadásban, illetve kreatív tervezésben is jelentős elismeréseket tudhatnak magukénak. Szándékuk szerint ebben a kisérleti projektben nem csak egy hatalmas térképes adatbázis születik meg, hanem az oldal találkozók megbeszélésnek, emberek egymásra találásának terepe is lesz.