"Virus Bulletin 100%" díjat kapott a VirusBuster Professional

forrás Prim Online, 2007. június 5. 11:39

Mindössze két hónappal linuxos testvére után a Windows XP platformon futó VirusBuster Professional szerzett újabb "VB100" díjat gyártójának. A piacfüggetlen Virus Bulletin magazin kemény tesztjében a rendszer minden vadon terjedő (in the wild, ITW) vírust jelzett, s egyetlen hamis riasztást sem adott.

Három tucat versenytársa között, a Windows XP SP2 platformon futó antivírus termékek összehasonlító vizsgálatában szerepelt kitűnően a VirusBuster Professional, s érdemelte ki ezzel ismét a "VB100" díjat, amely immár a sokadik ilyen elismerés a magyar cég gyűjteményében. A tesztről írt jelentés külön dicséri a szoftver tiszta, logikus felépítését és stabilitását.

A Virus Bulletin (www.virusbtn.com) az informatikai biztonsági ágazat nemzetközi tekintélynek örvendő, független médiuma. A magazin közel egy évtizede végez összehasonlító teszteket, s vizsgálja különböző kategóriákban az antivírus termékeket. Először 1998-ban adták ki a "VB100" díjat, amely ma minden kontinensen a minőség szimbólumának számít az informatikai biztonság területén. A tesztekben azt vizsgálják, milyen arányban fedezi fel egy termék a vírusokat, milyen gyorsan dolgozik, s nem ad-e riasztást olyan állományon, amely biztosan nem fertőzött.

Csak olyan rendszer kaphatja meg a "VB100" elismerést, amely minden vadon terjedő vírust felismer felhasználó által indított és automatikus ellenőrzés során egyaránt, ám tiszta állományokon futtatva egyetlen hamis riasztást sem ad. A VirusBuster szoftvere most a Windows platformon felelt meg ezeknek a kemény követelményeknek.