Új Olympus víz alatti tokok

Széles Csongor, 2007. június 5. 14:02

Az Olympus újabb víz alatti tokokat és kiegészítőket mutatott be. Az új PT-E03-at kifejezetten az Olympus E-410 digitális tükörreflexesre szabták rá, amellyel a Live View LCD-nek köszönhetően kényelmesebben és pontosabban dolgozhat a fotós, hiszen nem kell a keresőt a búvárszemüveghez minduntalan hozzászorítania, ráadásul az esetleges veszélyt is gyorsabban felismerheti a búvárkodó fotós. Az Olympus emellett egy víz alatti vakut is kínál, amely az SP és Stylus víz alatti tokokkal is használható. Az új Olympus kiegészítők már júniusban a boltokba kerülnek.

40 méter új világ

Az új víz alatti tokoknak köszönhetően immár 40 méter mélységben is fotózhatunk, vagyis nem számít, hogy medence vagy óceán, a búvár Olympus tulajdonosok előtt új lehetőségek nyílnak meg. A PPO-E03 vázat úgy alakították ki, hogy fogadni legyen képes a víz alatti fotózáshoz leggyakrabban használt makró és nagylátószögű objektíveket. Az Olympus a víz alatti vázhoz kifejezetten ajánlja a 14-42mm Zuiko digitális gépekre optimalizált objektívet, a pehelykönnyű nagylátószögű objektív a közelfókuszának köszönhetően kifejezetten alkalmas a víz alatti fotózásra, így a kalandvágyó amatőr búvár méltó útitársa lehet.

Víz alá a kompakt fényképezőgépeket is


Új víz alatti vázat kapnak az Olympus nemrég bemutatott kompakt modelljei is, a sorból nem maradhatott ki az SP-550 UZ, a Stylus 770 SW, a Stylus 760 és az FE-230. Ezek a fényképezőgépek víz alatti téma módot is felkínálnak, így víz alatti tokokkal még a kezdő búvárfotós is gyönyörű felvételekkel térhet haza.

Vaku a víz alatt


Az Olympus termékpalettáján az UFL-1 az első víz alatti vaku, amelyet az összes új, 2007-ben bemutatott SP és Stylus modellel párba fogható, sőt a legtöbb, korábbi megjelenésű kompakt fényképezőgépek számára gyártott vázakkal is használható. Az új segédvaku vezeték nélkül kommunikál, így a legsötétebb zugban is megfelelő fényt biztosít a búvárfotós számára.

Más kiegészítők


Az Olympus más kiegészítőkkel is kényezteti a víz szerelmeseit. Az állítható hosszúságú úszó pántnak köszönhetően a Stylus SW fényképezőgépek a víz felszínén is úsztathatóak, ez pedig lehetővé teszi a kajakosok vagy más aktív úszók számára, hogy szabaddá tegyék mindkét kezüket. Ezen túl a Stylus 770 SW tulajdonosok szilikon védőburkot is vásárolhatnak kedvenc gépük számára. Ez 10 méteres merülés esetén jöhet kapóra, főleg akkor, ha nem visznek magukkal víz alatti tokot. A szilikon bevonat jobb fogást biztosít, ráadásul megvédi a fényképezőgépet a kisebb koccanásoktól is.

 

forrás: http://www.dcviews.com/press/Olympus-Underwater-2.htm