Nemzetközi díjat kapott a Csodafa és Sulinet Digitális Tudásbázis

MTI Sajtóadatbank, 2007. június 11. 08:15

A Comenius-EduMedia Pecsétet és a Comenius-EduMedia Érmet azon kiadóknak, szervezeteknek ítélik meg, amelyek példaértékű oktató médiatermékeket fejlesztenek ki és terjesztenek. A Comenius-EduMedia Érmet a Comenius-EduMedia Pecséttel díjazott termékek köréből, a legkiemelkedőbbek kapják. Az elmúlt években a kitüntetés a multimédiás termékek egyik legfontosabb elismerésévé vált.

A Comenius-Edumedia kitüntetést 1995-ben hozta létre a GPI (Gesellschaft für Pedagogik und Information e.V.), a 40 éve multimédiával, képzési technológiával és médiadidaktikával foglalkozó tudományos szervezet. Az Európa-szerte elismert Comenius-Edumedia Érmet idén 23 multimédiás terméknek ítélték oda. Magyarországról két termék részesült ebben a díjban, a Csodafa és a Sulinet Digitális Tudásbázis (sdt.sulinet.hu).

 

Idén Comenius-Edumedia Érmet kapott a Pedellus Tankönyvkiadó Kft. által készített Csodafa című internetes oktató programcsomag (www.csodafa.hu). A Csodafa az első osztályos diákokat úgy vezeti be az informatika világába, hogy játékos feladatok megoldása során gondolkodásra nevel, fejleszti a kreativitást, segíti a felfedező megismerést. Az informatikai alapkészségek elsajátításán túl más műveltségi területekhez is kapcsolódó készség- és képességfejlesztő feladatokat tartalmaz.

A Sulinet Digitális Tudásbázis (SDT) - a 2002-ben indult Sulinet Expressz program egyik legfontosabb részeként - a digitális pedagógia szakmai, módszertani és tartalmi támogatását valósítja meg 2004 szeptemberi indulása óta.

A tudásbázis jelenleg több mint 11 ezer tanórai foglalkozásnyi közismereti és szakképzési tananyagot és kiegészítő gyűjteményt tartalmaz. A tudásbázis egy vagy több tanórát felölelő foglalkozásokat, otthoni elsajátításra készült anyagokat, valamint 5-45 perces elektronikus blokkokat kínál a hagyományos tanítást kiegészítve vagy talán inkább megváltoztatva.

A Pedellus Tankönyvkiadó Kft. második osztályosok számára készített Varázshegy című internetes oktató programcsomagját (www.varazshegy.hu) Comenius-EduMedia Pecséttel díjazták.