Alkalmatlanság miatt felfüggesztették a személyügyi rendszer pályázatot

MTI Sajtóadatbank, 2007. június 11. 08:42

A Miniszterelnöki Hivatal Kormányzati Személyügyért Felelős Államtitkársága, az esélyegyenlőség biztosítása érdekében, a Közbeszerzések Tanácsánál kezdeményezte a "Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ szervezeti kiépítésének támogatása és integrált informatikai rendszerének megvalósítása" tárgyú közbeszerzési pályázat felfüggesztését.

A pályázati felhívásra beérkező jelentkezések elbírálása során egyértelmű vált, hogy a részvételi felhívásban meghatározott pályázati követelmények - a pontatlan megfogalmazás miatt – nem biztosították a részvételre jelentkezők objektív és azonos eséllyel történő rangsorolását, ezért a Személyügyi Államtitkárság jogorvoslati eljárás megindítását kezdeményezte a Közbeszerzések Tanácsánál.

A Személyügyi Államtitkárság számára alapvető fontosságú, hogy az eljárás minden szempontból jogszerű, szabályos és transzparens legyen. A Személyügyi Államtitkárság szándéka továbbra is az, hogy a vonatkozó jogszabályokkal teljes összhangban álló közbeszerzési eljárás során a legkedvezőbb áron, a legjobb szolgáltatást nyújtó ajánlattevőt válassza ki az integrált személyügyi rendszer megvalósítására.

A Személyügyi Államtitkárság, mint ajánlatkérő a közbeszerzési eljárást a Közbeszerzési Döntőbizottság érdemi határozatának meghozataláig felfüggesztette. A Személyügyi Államtitkárság, amennyiben a Közbeszerzési Döntőbizottság helyt ad kezdeményezésnek, új közbeszerzési eljárást ír ki.

Kiadó: Kormányszóvivői Iroda