Zebra mobilnyomtatók Magyarországon

Kovács Attila, 2007. június 13. 13:41

Habár „bemutatkozónak” hirdették, valójában második magyarországi sajtótájékoztatóját tartotta június 13-án a világ vezető mobil nyomtatási megoldás szolgáltatója, a Zebra Technologies Corporation. A cég 2006-ban 38 százalékos növekedést ért el Magyarországon.

A Zebra átlagosan 6-10 hónap alatt megtérülő mobilprinterre fordított beruházásai a vendéglátástól a raktározáson át a kórházi betegazonosításig mérhetően felgyorsítják, és hatékonyabbá teszik a munkafolyamatokat. Hazánkban az eladások további ütemes növekedése várható, mivel ezekben a közvetlen ügyfélkapcsolatot igénylő ágazatokban még alig használnak hordozható nyomtatókat.

A nemzetközi eredményeket Piotr Klepczarek közép- és kelet-európai regionális ügyvezető igazgató mutatta be. Az elmúlt 15 évben évi 22%-os átlagos növekedést elérő, tavaly 759,5 millió dollár forgalmat generáló nemzetközi vállalat értékesítéseinek már 49 százaléka származik az Egyesült Államokon kívüli piacokról. A 26 országban 2400 munkatársat foglalkoztató vállalat a Fortune 500 lista vállalatainak több mint 90 százaléka számára szállít nyomtatókat. Innovatív és megbízható on-demand nyomtatási megoldásai a világ 100 országában támogatják a vállalatokat üzletmenetük hatékonyabbá tétele és a biztonság növelése érdekében. „A Zebra számára különlegesen fontos a közép-kelet-európai régió, a tavalyi 27 százalékos bevétel-növekedés világszinten is jelentős. A 2006-os év Magyarországon régiós szinten is kiemelkedő: a 38 százalékos forgalomnövekedés nagymértékben meghaladta a térség átlagát” – mondta Klepczarek.

Halász árpád, a Zebra délkelet-európai értékesítési vezetője beszélt a cég hazai eredményeiről, terveiről: „A Zebra becsült piaci részesedése hazánkban 50 százalék fölötti. A tavalyi magyarországi növekedés is mutatja, hogy számos új lehetőséget sikerült feltérképezni, de a mobil nyomtatók értékesítésében további üzleti lehetőségek rejlenek. Célunk az, hogy a vonalkódnyomtatás fogalma összekapcsolódjon a Zebra nevével.”

A Zebra a mobil nyomtatási megoldásokban látja a legjelentősebb fejlődési lehetőségeket: minőségi, formatervezett, könnyű, kompakt mobilprinterei felgyorsítják az üzleti folyamatokat, kiküszöbölik a hibákat, elírásokat, az olvashatatlan kézírás okozta félreértéseket. A hordozható nyomtatók elektronikus adattárolást, utókövethetőséget tesznek lehetővé. Alkalmazásuk akár fél év alatt megtérülhet, mivel csökkenthetők az áruházi sorok, felgyorsítható az éttermi számlák elkészítése, a szállítólevelek megírására fordított idő lerövidülése miatt javul a kiszállítások minősége és mennyisége. További felhasználási lehetőségek rejlenek a kiskereskedelem, az áruházi beszállítás és átcímkézés, a logisztika, a raktározás, a gyártás, a vendéglátás, az egészségügy, a betegazonosítás, a postai szolgáltatások, a csomagszállítás és -azonosítás, a parkolójegyek és pótdíjak, az eszköznyilvántartás és a közműjavítások területén.

A 38 éves múltra visszatekintő, világszerte eddig több mint 5,5 millió nyomtatót értékesítető Zebra Technologies Corporation nyomtató műveket, nagyteljesítményű, kereskedelmi és ipari, asztali és hordozható nyomtatókat, RFID (Radio frequency identification) rádiófrekvenciás azonosításra alkalmas címkéket előállító nyomtatókat és kellékanyagokat gyárt.