Nokia szoftverfrissítési szolgáltatás sikere Magyarországon

Kovács Attila, 2007. június 15. 11:26

A Nokia mai tájékoztatása szerint Magyarországon több mint 10 ezer, a világon pedig már túl van az 1 millión azon felhasználók száma, akik a Nokia Softwer Updater ingyenes alkalmazási program segítségével frissítették a vele kompatibilis Nokia mobil eszközüket.

„Számunkra fontos, hogy megkönnyítsük a Nokia eszközök tulajdonosainak, hogy készülékeiket igényeiknek megfelelően karbantartsák, frissítsék az elérhető Nokia szolgáltatásokkal” – mondta Greig Williams, a Nokia magyarországi ügyvezető igazgatója. Hozzátette: „A szolgáltatás sikerét példázza, hogy a Nokia N95-re elérhető szoftverfrissítések letöltései meghaladják a napi 2000-et, megelőzve ezzel a Nokia N73 letöltéseit. A Nokia Sofware Updaterrel történt szoftverfrissítések száma pedig világ szinten meghaladja a heti 50 ezret.”


A Nokia Sofware Updater előnye, hogy a felhasználók szervizpont meglátogatása nélkül is frissíthetik mobiltelefonjaikat az interneten keresztül. Nem kell mást tenniük, mint egy kompatibilis számítógépre telepíteniük az alkalmazást és USB kábelen át csatlakoztatni a kompatibilis Nokia készüléküket. A Nokia Software Updater ezután automatikusan felismeri a telefon típusát, és hogy éppen van-e új, elérhető szoftverfrissítés a készülékhez. Az alkalmazás ezután végigvezeti a felhasználót a frissítési folyamaton. A Nokia szoftverfrissítőjével kompatibilis telefonok között megtalálhatók a legnépszerűbb 3G mulitmédia készülékek (Nokia N95, N73, N70).