Bluetoothos Sony Ericsson karórák

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 15. 18:39

A Sony Ericsson a Fossil nevű divatos kiegészítőket gyártó céggel karöltve három új, a mobillal kommunikáló bluetoothos karórát mutatott be.

Az MBW-150 típusjelű órákat háromféle kivitelezésben dobja piacra a gyártó, melyek mindegyike vibrálással jelzi, ha csörög a telefonunk, egy parányi OLED-kijelzőn megjlenik a híváskezdeményező neve vagy száma, és még a hívás fogadására is alkalmas az eszköz, feltéve ha rendelkezünk bluetoothos headsettel. Természetesen akkor is értesítést kapnak a felhasználók, ha szöveges vagy multimédiás üzenetük érkezett. A karcmentes üveggel ellátott karórák egyike azonban alkalmas a zenelejátszás irányítására is, így a gombok segítségével lehet leállítani és elindítani a számokat, illetve a hangerő szabályozása is lehetséges az időmérő eszközzel. A készülék energiaellátásáról egy apró akkumulátor gondoskodik, amely folyamatos aktív Bluetooth-kapcsolat esetén egyetlen feltöltéssel hétnapi üzemidőt tesz lehetővé.

Az MBW-150-es modelleket a negyedik negyedévben hozza forgalomba a Sony Ericsson, melyekért típustól függően 270-300 eurót kell majd fizetniük a vásárlóknak.