Egymillióan töltötték le a windowsos Safarit

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 15. 19:15

Az Apple a napokban adta ki a Safari Windowsra írt béta verzióját, de már 48 óra elteltével meghaladta a letöltések száma az egymilliót.

Az Apple a hét elején tette elérhetővé böngészője Microsoft operációs rendszereken is futó tesztváltozatát, amely a vállalat közleménye szerint igen csak nagy népszerűségnek örvend, ugyanis csak az első két nap alatt több mint egymillióan töltötték le a programot. A számítógépgyártó továbbra is a világ leggyorsabb böngészőjeként hirdeti az új Safarit, annak ellenére, hogy több teszt is azt bizonyítja, hogy teljesítménye messze alulmarad a konkurenia termékeitől. Az elmúlt napok során összesen kilenc biztonsági rést fedeztek fel a szoftveren, így a számítógépgyártó kiadta a 3.0.1-es verziót, amely már orvosol néhány hiányosságot.

A windowsos Safari megjelenése előtt a Mac-browsert az internetezőknek hozzávetőlegesen az 5%-a használta, az új változat elterjedése által azonban a program jóval nagyobb piaci részesedésre tehet szert. A végleges verzióval októberre készül el az Apple.