London vette át a vezetést a WiFi-versenyben

Milkovits Gábor, 2007. június 16. 18:03

Az RSA Security felmérése szerint a WiFi lefedettség terén London megelőzte New Yorkot, ami elsősorban az utolsó egy év ugrásszerű növekedésének köszönhető.

Az adatok alapján a brit fővárosban 160%-kal nőtt a WiFi forró pontok száma az elmúlt 12 hónapban, és jelenleg eléri a 7130-at. Így New York csak a második a maga 6371-ével, míg Párizs igencsak lemaradva követi őket 827 forró ponttal. A látványos londoni növekedés ugyanakkor nem ment a biztonság rovására, mivel a sebezhető céges WiFi elérési pontok aránya az összmennyiség kevesebb, mint a negyedére csökkent. A vállalati WiFi hálózatoknak Párizsban 71, New York-ban pedig 64% volt biztonságos.

A londoni WiFi helyzetképet némileg rontja, hogy a nyilvános, mindenki számára hozzáférhető forró pontok aránya alig 6%, vagyis a technológia túlnyomórészt a munkahelyeken képviselteti magát. Ezzel szemben Párizsban ez az arány 11, New York-ban pedig 15%. Az RSA Security kizárólag az említett 3 nagyvárosra korlátozta kutatását, így abból kimaradt a WiFi szempontból előkelő helyen álló San Francisco vagy Amszterdam is.