Kijavította a windowsos Safari hibáit az Apple

Milkovits Gábor, 2007. június 16. 19:42

Az Apple javítófoltokat adott ki a Windows-ra szabott Safari böngésző kibocsátás napján fölfedezett biztonsági réseihez, illetve kibocsátotta az új javított Beta 3.0.1 verziót is.

A frissítés összesen 3 sebezhetőséget orvosol, köztük a Thor Larholm dán hacker által még kedden, a bemutatás napján közzétett hibát is, amely az URL internetcímek kezelését és érvényesítését végző alkalmazáson található, és vírusfuttató támadásokra használható ki. Larholm máris reagált, elismerve, hogy a javítás csakugyan működik, ugyanakkor szerinte bizonyos speciális karakterek továbbra is átjuthatnak a szűrőn, vagyis különlegesen szerkesztett kódokkal a későbbiekben elképzelhetők támadások.

A másik két most javításra került hiba a JavaScript kezelését végző, illetve a memóriaolvasó megoldásokon található, és szintén lehetővé teszik veszélyes kódok futtatását a megtámadott számítógépen. A frissítés a legújabb QuickTime vagy iTunes verziókkal már a Windows rendszerekre települt “Apple Software Update” alkalmazással tölthető le a Safari bétához, míg a teljes, kijavított Safari for Windows 3.0.1 Beta innen érhető el.