Európai YouTube-ot indít a Google?

Milkovits Gábor, 2007. június 19. 08:12

Francia sajtóértesülések szerint a Google a jövő héten Párizsban bejelenti a YouTube videómegosztó szolgáltatás európai verzióinak beindítását.

A France 24 nevű francia köztévé-csatorna részéről megerősítették, hogy tárgyalásokat folytatnak a tartalomszolgáltatóval egyes műsoraik rendelkezésre bocsátásáról, ami összefügg a lokális YouTube szolgáltatás lehetőségével. A Google részéről ugyanakkor egyelőre nem kommentálták a hírt. A YouTube Európában is rendkívül népszerű, Németországban például több felhasználója van, mint a legtöbbet látogatott hasonló helyi oldalnak, azonban az angol mellett a többi európai nyelven, itteni tartalmakra épülő verziók még vonzóbbá tehetnék az internetezők körében.

Összeurópai szinten egyébként a Google által tavaly felvásárolt videómegosztó toronymagasan vezet a maga 60,6 millió látogatójával, szemben a második helyezett DailyMotion 14,5 milliójával. A kép azonban már nem olyan kedvező a YouTube számára, ha figyelembe vesszük, hogy ez a 60 millió az erősen megosztott európai piacnak csupán nagyjából a negyedét jelenti.