ASUS P526 PDA Windows Live funkciókkal

Kiss Ádám Zoltán, 2007. június 20. 10:14

Az ASUS P526 PDA-telefon a Windows Mobile 6 Professional operációs rendszert alkalmazza, illetve GPS-szel és azonnali üzenetküldéssel gazdagítja a Windows Live által nyújtott szolgáltatásokat.

A készülék számos hasznos Windows Live mobilfunkciót támogat, így a P526-tal a felhasználók folyamatosan elérhetők és kapcsolatot tarthatnak, és könnyedén, gyorsan juthatnak hozzá a számukra éppen szükséges információkhoz, üzleti alkalmazásainak köszönhetően növeli a munka hatékonyságát.

Az ASUS P526 GPS-funkciója felvázolja az útirányt a kijelölt célponthoz. Felhasználóbarát kezelőfelülete segítségével könnyedén megadhatjuk a kívánt célt, és nyomon követhetjük az útirányt, a megtett távolságot, az utcák neveit, az eltelt időt és távolságot. A készülék egyik kulcsfontosságú jellemzője a Windows Live, mellyel folyamatosan figyelhetjük, hogy éppen ki elérhető, és ki nem. Megoszthatjuk ismerőseinkkel és frissíthetjük fotóinkat, kapcsolatot teremthetünk azonnali üzenetekkel és e-mailen is. Windows Mobile 6 Professional Smart Dial funkció automatikusan kijelzi az adott nevet és adatait a név első betűinek begépelésével. A pontos idő ikonja mellett találjuk a keresés menüt, mely elindítja a webkeresőt a böngésző megnyitása nélkül, így teszi sokkal könnyedebbé a weben való keresést.

A P526 beépített 2 megapixeles kamerával rendelkezik, a digitális fotóalbumot is készíthetünk, vagy tölthetünk fel rá. A P526 teljes képernyős megtekintést is lehetővé tesz, így élvezhetőbb méretben nézhetők vissza és szerkeszthetők a képek. A négysávos EDGE segítségével pedig gyorsan csatlakozhatunk a jobb minőségű audio- és videoadatátvitel érdekében. Az P526-ot számos ASUS szoftverrel és alkalmazással is ellátták, a Remote Presenter például olyan hasznos alkalmazás, mellyel a számítógépen vagy notebookon tárolt prezentációkat Bluetooth kapcsolaton keresztül távolról irányíthatunk. Prezentálás közben pedig a P526 LCD kijelzőjén olvashatjuk a prezentáció lábjegyzetét. A Meeting Planner segítségével azok a nemzetközi telekonferenciák sem jelentenek gondot, melyek három különböző időzónán belül zajlanak, a My Secret funkció kódolja és titkosítja a fontos dokumentumokat, így elkerülhetjük, hogy illetéktelenek belenézzenek adatainkba.

Műszaki adatok

Rendszer    EDGE/GPRS/GSM 850/900/1800/1900
Méret    110 x 58 x 15,4 mm, 115g (akkumulátorral)
Akkumulátor    1300 mAh lítium ion
Üzemidő    Készenléti idő: 150 óra (különböző vezeték nélküli és vezetékes hálózatoknál változhat)
Beszélgetési idő: 4 óra (különböző vezeték nélküli és vezetékes hálózatoknál változhat)
Szín:    Ezüstszürke
Kijelző    2,6“ TFT, 65 000 szín, 240 x 320 felbontás
OS    Microsoft Windows Mobile™ 6 Professional
Processzor    TI OMAP 850 (200 MHz)
GPS:    Beépített SiRF Star III Chip, GPS, autónavigációs szoftver támogatással
Üzenetküldés    SMS/MMS/Email/MSN
Kamera    2 megapixel felbontás
Video    MPEG4 30 FPS QCIF video / Windows Media Player 10 támogatással
Csengőhang    128 Polifónikus MIDI csengőhangok, MIDI/MP3/WMA/WAV/AAC/    AAC+/AMR és más zeneformátumok támogatása
Memória    Beépített: 128 MB Flash + 64 MB SDRAM
Belső: Micro-SD
Java    J2ME (CLDC 1.1 + MIDP 2.0) támogatás
Interfész    USB v1.1 / Bluetooth 1.2
PIM/Office    IE, Word, Excel, Power Point (olvasásra), MSN, Ébresztő, Naptár, Szervező, File Manager, Telefonkönyv, Jegyzetek, InBox, hangfelismerés
Üzleti funkciók    Remote Presenter (PC tárolt Powerpoint diák vezeték nélkül, Bluetooth kapcsolattal irányíthatók. Indítható, kezelhető és bezárható a diavetítés, a lábjegyzet pedig a P526 LCD kijelzőjén olvasható.