Google: A Blogger elérhető már magyarul is!

forrás Prim Online, 2007. június 20. 12:15

Felmerült benned valaha, hogy szeretnéd hozzáfűzni a saját véleményedet a hírekhez, elmesélni a barátaidnak, hogy mi történt veled aznap vagy írni a hobbijaidról? Mostantól mindezt könnyen megteheted a Google magyarul is elérhető szolgáltatása, a Blogger segítségével!

A Blogger a Google ingyenes online szolgáltatása, amely lehetővé teszi számodra, hogy közzétedd gondolataidat, megoszd ötleteidet és kapcsolatba lépj másokkal az interneten. Ráadásul te magad döntheted el, hogy milyen legyen a blogod megjelenése és kinézete, így teljesen személyre szabhatod azt!

A Blogger a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

ˇ    Személyre szabhatóság – Alakítsd magad blogod stílusát és kinézetét a Blogger mintái segítségével, illetve válaszd ki kedvenc betűtípusodat és színedet.

ˇ    Picasa-kompatibilitás – Képeidet is közzéteheted az oldalon, amelyeket a Google online képkezelő szoftverével, a Picasa-val gondozhatsz.

ˇ    AdSense-integráció – Helyezz el hirdetési blokkokat az oldaladon és kezdj el pénzt keresni!

ˇ    Ellenőrzött hozzáférés – Készíts akár privát blogot, amit csak azok láthatnak, akiknek megengeded.

ˇ    További elemek – Színesítsd oldalad az egyszerűen telepíthető "további elemek" eszközzel, amelynek segítségével az általad választott widget-eket blogodba integrálhatod – pl. listákat a kedvenc könyveidről, filmjeidről, vagy akár egy másik oldalról érkező tartalmat is.

ˇ    Dinamikus publikálás – Az új hozzászólások, megjelenést érintő vagy beállítási változtatások azonnal megjelennek blogodban.

ˇ    Címkék – Felcímkézheted írásaidat, hogy később könnyebben rájuk találj.

ˇ    Google Data API támogatás – A Blogger kompatibilis a Google Data API technológiájával.

Mindenki, aki regisztrál a Blogger-ben, regisztrációja segítségével könnyen be tud lépni a cég egyéb szolgáltatásaiba is – többek között például a Gmail-be, a Google Calendar-ba vagy a Google Talk-ba.

Google sajtóközlemény