Kilenc új dokumentum-szkenner a Xerox-tól

forrás Prim Online, 2007. június 20. 14:29

2007. június 1-jével a Xerox Magyarország Kft. szélesíti dokumentum-szkenner kínálatát. A 9 új termékből álló portfolióban egyaránt találhatók személyes és kisirodai használatra tervezett lapolvasók, a nagyobb munkacsoportok igényeit kielégítő szkennerek, és nagyvállalati felhasználásra tervezett, professzionális archiválási feladatokhoz szükséges eszközök is.

Nem kérdés, hogy a digitalizált dokumentumok sokkal könnyebben kezelhetők papír alapú társaiknál, hiszen egyszerűen szerkeszthetők, szövegük tartalom alapján kereshető, és szinte korlátlan számú helyre továbbíthatók. Egy vállalatnál számos esetben – pl. ügyfél-levelezés, számlák, csekkek, névjegykártyák, szállítólevelek tárolásakor – felmerülhet az archiválás igénye.

A dokumentum szkennerekhez kapcsolódó szoftverekkel jelentős intelligenciát kapnak ezek a perifériák. A Xerox a lapolvasók tervezésénél is elsődleges szempontnak tartja az egyszerű kezelhetőséget, melyet az új berendezések többségénél az úgynevezett “OneTouch” technológia támogat. A szoftvernek köszönhetően egyetlen gombnyomással továbbíthatók a beolvasott dokumentumok 9, 35 lap/perc feletti kategória esetén pedig akár 99 különböző, előre meghatározott célállomásra, például e-mailbe, nyomtatóra, hálózatra, faxkészülékre, internetre vagy – mint ahogy az esetek többségében történik – bármilyen megadott archívumba. A Xerox új lapolvasói között minden vállalat megtalálja az igényeinek legmegfelelőbb készüléket a sebesség, a napi terhelés, a szkennelési mód és az archiválni kívánt dokumentumméret alapján. A következőkben a 9 új berendezés közül bemutatunk egy személyi használatra szánt, egy kis- és középvállalkozásoknak tervezett, valamint egy nagyfelhasználói igényeket is kielégítő szkennert.

Xerox DocuMate 152

A belépő szintű, A4 méretű, színes, duplex lapadagolós szkenner 1000 lapos napi terhelhetőségével kifejezetten személyi (Desktop) használatra, illetve kisebb irodák számára készült. A DocuMate 152 percenként 15 lapot, duplex üzemmódban pedig akár 30 oldalt is képes beolvasni a nagy sebességű 2.0 USB kapcsolaton keresztül. A készülékhez kapcsolódó ScanSoft Paper Port szkennelő szoftver a dokumentumokat automatikusan kereshető PDF fájlokká alakítja, melyek ezt követően egyszerűen megoszthatók, rendezhetők, levédhetők, majd pillanatok alatt visszakereshetők a digitális archívumban. A lapolvasó professzionális szoftvercsomagjában található a világ vezető szövegfelismerő programja, az OmniPage Pro is, melynek segítségével a nyomtatott dokumentumok egyszerűen alakíthatók át szerkeszthető, keresésre alkalmas és terjeszthető szöveggé. Természetesen a PDF-en kívül más formátumok is elérhetők, pl. TIF, JPEG, GIF, BMP stb.
A Xerox DocuMate 152 szkenner 2006 júliusában elnyerte a PC Magazine Editor’s Choice („a szerkesztő választása”) díját.

Xerox DocuMate 252


Az A4 méretű, színes, duplex, lapadagolós DocuMate 252 gyors, ugyanakkor minőségi szkennelést biztosít. A készülék 1500 lapos napi teljesítményével ideális választás kisebb-nagyobb munkacsoportok, kis- és középvállalkozások számára.  50 lap kapacitású lapadagolója 25 lap/perces (duplex üzemmódban 50 oldal/perces) sebességgel biztosítja a folyamatos lapbeolvasást. A DocuMate 252 szoftvercsomagja tartalmazza a már említett ScanSoft PaperPort és OmniPage Pro alkalmazásokat, valamint a Kofax VRS Basic (Virtual ReScan) automatikus minőségjavító szoftvert.
A Xerox DocuMate 252 lapolvasót 2006-ban a Better Buys for Business magazin Editor’s Choice („a szerkesztő választása”) díjjal jutalmazta.

Xerox DocuMate 752

A portfolió legnagyobb teljesítményű tagja a színes, duplex, síkágyas-lapadagolós DocuMate 752, amely A3 méretig képes beolvasni az archiválandó dokumentumokat. Az említett OneTouch technológiának köszönhetően egyetlen gombnyomással akár 99 előre meghatározott célállomásra is el tudja küldeni a beszkennelt anyagokat. A 120 lapos lapadagoló és a robusztus felépítés akár napi 8000 lap beolvasását is lehetővé teszi, így a DocuMate 752 kimondottan nagyvállalatok, nagy felhasználók számára optimális választás. A készülék 50 lap/perces, kétoldalas üzemmódban pedig 100 oldal/perces sebességre képes; szoftvercsomagjában megtalálható a ScanSoft PaperPort és Kofax VRS Basic alkalmazás is.

A Xerox új szkenner-portfoliójának tagjai: