ProCurve infrastruktúrán készül a jövő internetének koncepciója

forrás Prim Online, 2007. június 24. 07:03

Az Egyesült Államok legfejlettebb hálózati konzorciuma, az Internet2 együttműködik a ProCurve Networking by HP-vel az Internet2 Obszervatórium bővítésében, amely valós idejű adatokat szolgáltat az Internet2 fejlett, többrétegű optikai és Internet Protocol (IP) kutatási hálózatáról.

Az Internet2 Obszervatórium az Internet2 hálózatról gyűjtött, valós idejű teljesítmény és hálózat-állapot adatokat szolgáltat, ezzel a kutatók olyan információkhoz jutnak a nagy teljesítményű, működő hálózatról, amelyek nem érhetőek el laboratóriumi környezetben vagy a kereskedelmi Internetről.

A megújult Obszervatóriumot az Internet2 új hálózatán állítják üzembe, amelynek hibrid infrastruktúrája optikai és csomagtechnológiákat alkalmaz. Az Internet2 új hálózata, amikor teljes kapacitással működik majd, meghaladja a másodpercenkénti 100 gigabites sebességet, és lehetővé teszi a kutatóknak, hogy felkészüljenek az optikai áramkörök igény szerinti rövid, vagy hosszú távú alkalmazására. Az új Obszervatórium arra is lehetőséget ad a kutatóknak, hogy első alkalommal nem csak az IP hálózat adatait tanulmányozzák, hanem a dinamikusan változó optikai hullámokat is.

Az Internet2 Obszervatórium a ProCurve Switch 5412 berendezését használja. A Switch 5412 nagy portsűrűségű, készülékház alapú intelligens switch, Gigabit és 10 Gigabit vezetéksebességű teljesítménnyel, a tápellátást is biztosító PoE (Power-over-Ethernet) Gigabit portokkal.