Fontos sportoldalt vett a Yahoo az új elnök vezetésével

Kiss Ádám Zoltán, 2007. június 25. 08:41

A múlt héten kinevezett Jerry Yang máris kibillentette a Yahoo-t dermedtségéből, az üzlet érdekessége, hogy a megvásárolt oldal a cégben éppen 25 százalékos részesedést vásárolni készülő News Corp tulajdonában levő oldal riválisa.

Terry Semelt, az elmúlt évek Yahoo-vezetőjét lépésképtelenséggel vádolták, és azzal, hogy visszariad vagy elodázza a stratégiai döntések meghozatalát. Az új elnök, a korábbi társalapító Jerry Yang napokkal kinevezése után rácáfolt a vállalat hírére, és meg nem nevezett összegért megvette az USA egyik legfontosabb egyetemi sportokkal foglakozó oldalát.

A Rivals.com az Egyesült Államokban nagy népszerűségnek örvendő és éppen ezért jelentős reklámpiacnak tekintett egyetemi sportokkal foglalkozik, és annak ellenére, hogy egyes részei csak havi 10 dollárért érhetők el, 185 ezer előfizetővel rendelkezik.

Az üzlet érdekessége, hogy a Rivals.com nagy ellenfele a Scout.com a Rupert Murdoch tulajdonában levő News Corp kezében van. Éppen a News Corp 25 százalékos Yahoo részesedés vásárlásáról beszéltek, míg Semel nem távozott. A Rivals.com vételárát nem közölték, de azt tudni lehet, hogy a News Corp tavaly 60 millió dollárt fizetett a Scout.com-ért.