Zeneletöltés mobilra Budapest utcáin

Kovács Attila, 2007. június 25. 09:41

A Nokia Budapest 25 forgalmas pontján elhelyezett világító reklámplakátokon ingyenes zeneszámletöltéssel népszerűsíti a Nokia 5700 Xpress Music készülékét. Július 4-ig a 25 helyszínen 25 különböző dalt lehet ingyenesen letölteni ugyanazon mobiltelefonra. Például a Fehérvári úti 4-es villamos végállomásánában a Yonderboi Were You Thinking of me című számát lehet letölteni, míg az Oktogonon a villamosmegállóban Ruzsa Magdi Hip-Hop című dalával bővíthetik a felhasználók zenei gyűjteményüket.

„A Nokia Magyarországon elsőként alkalmazza a city lightokon megjelenő Bluetoothos zeneletöltési megoldást a Nokia 5700 Xpress Music népszerűsítésére. Olyan innovatív és egyben kreatív marketing eszközt kerestünk, amely a fiatalokhoz szól, megmozgatja őket, és felhívja a figyelmüket a Nokia zenei készülékek sokoldalú zenei funkcióira" - mondta Bencze Rita, a Nokia magyarországi marketingigazgatója.

A zeneszámok letöltéséhez egy Bluetooth adatátvitelre alkalmas készülékre, például egy Nokia 5700 Xpress Musicra van szükség. A gitárfejet tartalmazó plakátok 10 méteres körzetében aktiválnikell az illető Nokia telefon Bluetooth kapcsolatát. A kihelyezett eszköz ezt észleli és rákérdez a kapcsolatra. A pozitív megerősítés után egy text file érkezik a készülékre, és rövidesen ezután automatikusan megindul az mp3 formátumú zeneszám letöltése.

A Nokia 5700 XpressMusic elcsavarható kialakításával, divatos színeivel, kiváló zenei funkcióival és hangzásvilágával a zeneőrültek kedvence lehet. Egyszerű a váltás négy üzemmód – zenelejátszás, 2 megapixeles kamera és okostelefon funkciók – között. Az  5700 XpressMusic memóriája 2 Gbájtos mikroSD-kártyával bővíthető, amelyen akár 1500 dal vagy 86 órányi zene is elfér.