Az Adobe bemutatta a Visual Communicator 3 e-learning szoftvert

forrás Prim Online, 2007. június 25. 16:35

Az új szoftverrel a tanárok és a diákok tv-minőségű, Flash alapú videós oktatóanyagokat készíthetnek.

Az Adobe bejelentette az Adobe Visual Communicator 3 szoftvert, amellyel kiváló minőségű, interneten keresztül is sugározható videós oktatóanyagokat készíthetünk és terjeszthetünk. Az Adobe szerint a távoktatási célra kifejlesztett program kezelése azoknak sem jelent problémát, akik számára ismeretlen a videokészítés világa. Az új verzió ennek jegyében új sablonokkal és áttekinthető varázslókkal jelentkezik, amelyekkel a laikusok is professzionális minőségű anyagokat hozhatnak létre.

A videókat többféleképpen is megoszthatjuk: lehetőségünk van élő internetes sugárzásra (broadcast) Adobe Flash formátumban (FLV) az Adobe Flash Media Server segítségével, de kivetítőt, televíziót és zártláncú rendszert is használhatunk.

Az Adobe Visual Communicator 3 szakít a videós szoftverekben elterjedt időegyenes (timeline) alapú szerkesztési elvvel, egyszerűbbé téve ezáltal a videoszerkesztést. Szintén ezt a célt szolgálják az új varázslók, a fogd-és-vidd alapon működő animált sablonok és az interaktív segéd (Coach). A professzionális tv-stúdiókhoz hasonlóan egyszerre akár három kamera képét és a feliratozást is könnyen figyelemmel kísérhetjük.

A szoftver várható megjelenése 2007 nyara.

Forrás: szoftver.hu