SAP: kompetencia-központ a Debreceni Egyetemen

forrás Prim Online, 2007. június 25. 17:31

A SAP Hungary Kft. és a Debreceni Egyetem a mai napon együttműködési megállapodást kötött. A megállapodás része az SAP tavaly indult Excellence Center (Kompetencia Központ) oktatási projektsorozatának, mely az ország legnagyobb felsőoktatási intézményei és az SAP szoros együttműködésének keretében SAP-felhasználói ismeretekhez, kutatási témákhoz segíti az egyetemistákat, főiskolásokat.

A Debreceni Egyetem, az ELTE-t, a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Karát és a Budapesti Műszaki Egyetemet követve, az első vidéki felsőoktatási intézmény lesz az SAP Kompetencia Központot alapítók sorában.

Az SAP Excellence Center lehetővé teszi, hogy a nagy múltú Debreceni Egyetem informatikai karán felhalmozott szellemi potenciál sikeresen ötvöződjön az SAP korszerű technológiájával. A Debreceni Egyetem Gazdasági Főigazgatósága támogatásával, valamint dr. Vincze Szilvia gazdasági főigazgató-helyettes vezetésével  felállítandó Excellence Center célja a Debreceni Egyetem  integrált vállalatirányítási rendszerek gyakorlati képzésének támogatása, amely magában foglalja a laborgyakorlatokat, valamint a hallgatók önálló laboratóriumi és diplomatervezési munkáját. A megállapodás az SAP oktatási anyagba való szerves beépülésén kívül a két intézmény kutatás-fejlesztési együttműködését is tartalmazza, ennek megfelelően az egyetem alkalmazott, illetve kísérleti kutatásaiban is megjelenik majd az SAP.

A Debreceni Egyetemen és az SAP kapcsolata nem új keletű; az egyetem az országban egyedülálló kezdeményezés keretében 2006 elején az intézmény működtetését megkönnyítő SAP Támogatói Főosztályt hozott létre.