A fájlcserélők miatt olcsó a kukorica

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 26. 19:29

Egy új "elmélet" szerint a fájlcserélő rendszerek a felelősek az Egyesült Államok mezőgazdaságának hanyatlásáért, és többek között ezek miatt olyan alacsony a tengeri ára is.

Amerika vezető médiavállalkozása, az NBC/Universal, vagyis annak egyik jogásza, Rick Cotton a P2P-hálózatokon terjedő kalózfilmeket okolja a kukorica alacsony áráért. A szakember különös, szinte mesébe illő okfejtésének végeredményeként arra a következtetésre jutott, hogy az illegális tartalmakat letöltő internetezők veszélyeztetik az amerikai mezőgazdaság létét. Rick azonban egy rövid tanulmányban logikusan kifejtette érvelését, és elmondta, hogy ha nem léteznének a P2P-hálózatok, akkor a felhasználóknak nem volna honnan letölteniük a kalózfilmeket, ami azt eredményezné, hogy ismét megtelnének a mozik. A furfangos gondolatmenetet pedig azzal zárja az NBC/Universal jogásza, hogy ha a mozik megtelnének, akkor jelentős mértékben nőne a popcornfogyasztás is, amit mint köztudott kukoricából készítenek.

A hírről beszámoló TheInquirer a hihetetlen eszmefuttatással kapcsolatban megjegyezte, hogy Amerika nem csak a végtelen lehetőségek, hanem a végtelen hülyeség hazája is...