Új Lexmark színes lézernyomtatók

forrás Prim Online, 2007. június 27. 13:25

A Lexmark három új színes lézernyomtató-családot mutatott be. A Lexmark C780n, C782n és C935dn színes lézernyomtató-családokat üzleti munkacsoportok számára tervezték, amelyek csúcsminőségű, megbízható színes nyomtatási technológiát igényelnek.

Sokoldalú médiakezelésével és kiváló nyomtatási minőségével a Lexmark C780n, C782n és C935dn nyomtatócsaládok a felhasználók számára könnyen elérhetővé teszik a színes nyomtatás üzleti alkalmazását. Színes logók, fejlécek és címkék nyomtatásától kezdve bármilyen márkaismertséget növelő feladatra, vagy akár eladásösztönző termékfotóval kiegészített kiskereskedelmi polccímkék, illetve polcelrendezések nyomtatására is használhatók. Megbirkóznak a nehezen kezelhető médiatípusokkal, mint a meghívókhoz használt kartonok vagy az extra méretű szalagpapírok kültéri transzparensekhez, és használhatók különleges alkalmazásokhoz is, mint például a betegazonosító kórházi csuklószalagok színes fényképpel kiegészített nyomtatása.

Túl azon, hogy e termékek a színes nyomatok outsourcing formában gyártatásához képest költséghatékony alternatívát jelentenek, a Lexmark Color Care technológiája minden egyéb irodai nyomtatási feladat esetében is megkönnyíti a színes nyomtatási lehetőségek költségek felügyeletét. A rendszergazda például felügyelheti, mely felhasználók nyomtathatnak színesben, hogy valóban csak a szükséges színes nyomatok készüljenek el a hálózati nyomtatón. További eszközök is a felhasználók rendelkezésére állnak, mint például a fedettségbecslő, amely segít előre kiszámítani az egyes nyomtatási feladatok várható költségét, és meghatározni a nagy mennyiségű munkák legkedvezőbb költségű nyomtatási módját.

A Lexmark C780n színes lézernyomtató-család akár 29 színes oldalt és 33 feketét képes kinyomtatni percenként (lpp). A Lexmark C782n színes lézernyomtató-család azon felhasználók számára készül, akik még nagyobb teljesítményt és további papírkezelési opciókat igényelnek, beleértve a dokumentumbefejezési (finishing) műveleteket, mint például a tűzés, illetve biztosítani kívánják maguknak a multifunkciós berendezéssé (mfp) bővíthetőség opcióját. Sebessége akár 33 lpp színesben és 38 lpp feketében. A Lexmark C935dn színes lézernyomtató-család még nagyobb sebességet kínál: akár 40 lpp színesben és 45 lpp feketében, ráadásul A3, illetve poszter (tabloid) nyomtatást és még többféle dokumentumbefejezési opciót, mint a lukasztás és kézikönyvnyomtatás. Kétoldalas (duplex) nyomtatási funkciója a papírhasználat illetve a terjedelmes dokumentumok vastagságának, s így helyigényének csökkentésében nyújt segítséget.

Mindhárom nyomtatócsaládot a Lexmark új univerzális nyomtatómeghajtója támogatja, azzal is növelve a felhasználói hatékonyságot, hogy egyetlen intuitív felülettel érhetnek el többféle nyomtatót.