8 processzormagos SGI-Altix szerverrel gyorsít a Silihost

forrás Prim Online, 2007. június 27. 13:43

2007. június 22-én üzembe állította a Silihost Kft. a tárhelypiac első 8 processzormagos Intel Xeon Woodcrest-alapú SGI-Altix szerverét.

A kiváló műszaki háttérrel rendelkező webhoszting-cég az SGI-Altix XE szervercsalád középső modelljét, az XE 240-est választotta a korábban üzembe állított 4 CPU-magos adatbázis-szerverének teljesítménye alapján.

„A különféle szakmai oldalakon olvasható teljesítménytesztek meggyőzték cégünket, hogy továbbra is az Intel és az SGI mellett maradjunk az egyre élesedő processzorháború közepette szolgáltatási színvonalunk és szerverparkunk fejlesztése érdekében. A benchmark-eredmények igazolták önmagukat a korábban üzembe állított 4 magos SGI szerver éles üzeme során, így a lécet a lehető legmagasabbra tettük a Quad-Core Intel Xeon-os SGI-Altix szerverrel” – nyilatkozta a cég képviselője, Antal Béla.

A Silihost Kft. új webszervere 2 db. 64 bites, 2.66 Ghz-es Quad-Core Intel Xeon Woodcrest processzorral, 12 Gb. fully-buffered 667 Mhz-es RAM-al, redundáns tápegységgel, valamint 2,16 Tb. hasznos kapacitású RAID-diszkrendszerrel várja a villámgyors honlap-kiszolgálásra vágyakozókat.

„A közeljövőben a high-end számítástechnika nyújtotta előnyöket nem csak a honlap-tulajdonosok, hanem a világhálót, mint hálózati eszközt aktívan használó játékrajongók számára is elérhetővé kívánjuk tenni, így számukra is tartogatunk meglepetéseket” – zárul a cég közleménye.