Hamarosan 3 milliárdan fognak mobilozni

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 27. 19:45

Egy ma közzétett tanulmány szerint már a nagyon közeli jövőben meg fogja haladni a mobiltulajdonosok száma a hárommilliárdot.

A The Mobile Word piackutató intézet a mai napon hozta nyilvánosságra legfrissebb felmérésének eredményeit, miszerint már júliusban eléri a mobilozók száma a 3 milliárdot, év végére pedig 3,25 milliárd személy fog hordozható telefonkészülékkel rendelkezni. A jelenlegi statisztikai adatok szerint olyan 6,6 milliárd lehet a Föld lakossága, így 2007 végére már szinte minden második embernek lesz saját mobiltelefonja.

"Az egymilliárdos álomhatár átlépéséhez húsz évet kellett várnia a szakmának, a kétmilliárdot már bő negyven hónap alatt sikerült meghaladni, s nem egész két esztendő szükségeltetik az újabb mérföldkő eléréséhez" - nyilatkozta John Tysoe, a The Mobile World egyik alapítója.

A piackutató elemzői azt prognosztizálják, hogy az idei mobilértékesítések 65%-a a fejlődő országokra fog esni, ugyanis az utóbbi időben ezekben a régiókban óriási mértékben nőtt a mobiltelefonok iránti kereslet. Ez legfőképpen annak tudható be, hogy a szolgáltatók egyre inkább csökkentik tarifáikat, és a gyártók is egyre több alacsony árkategóriás készülékkel jelennek meg a fejlődő piacokon.