Megérkezett a Google Desktop Search Linuxra is

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 28. 21:20

A Google a tegnapi napon elérhetővé tette a Windows-felhasználók körében igencsak kedvelt Desktop Search nevű alkalmazásának Linuxra írt tesztváltozatát.

A keresőszolgáltató képviselőinek elmondása szerint a szoftver egyelőre csupán X86-os rendszerekre telepíthető, és támogatja a Debian 4.0, Fedora Core 6, Ubuntu 6.10, Novell Suse 10.1, valamint Red Flag 5 disztribúciókat, illetve a KDE és GNOME grafikus felületeket. A program alkalmas a merevlemezes meghajtón lévő adatok felkutatásra, így a felhasználók kereshetnek azzal e-mailjeik, dokumentumaik, multimédiás fájljaik között és még a böngésző eseménynaplójában is, nem támogatja viszont a Gadget és Sidebar opciókat. A fejlesztők elmondása szerint első körben inkább a legalapvetőbb funkciók tökéletesítésére törekedtek, ezért nem kaptak helyet a béta verzióban a fennebb említett szolgáltatások.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a keresőóriás mikor készül el a végleges változattal. A most megjelent Linuxos Google Desktop Search-öt innen tölthetik le az érdeklődők.