Öt ingyenfilm a Blu-ray lejátszókhoz Amerikában

Milkovits Gábor, 2007. június 29. 10:21

A Blu-ray Szövetség július 1. és szeptember 30. között minden egyes megvásárolt Blu-ray lejátszóhoz 5 ingyenfilmet kínál a vásárlóknak, sajnos csak Amerikában.

Az akcióval még tovább szeretnék erősíteni a Sony, a Panasonic és mások által támogatott Blu-ray előnyét a másik kéklézeres formátum, a HD DVD előtt a tengerentúlon. A filmeladásokat tekintve ugyanis a Blu-ray mostanában elhúzni látszik a kulcsfontosságú piacon versenytársa előtt, habár a HD DVD védelmezői szerint az asztali lejátszók túlsúlyba kerülésével és a számítógépes kéklézeres optikai meghajtók elterjedésével a helyzet ismét kiegyenlítődhet. Tény, hogy a Blu-ray formátumban kiadott filmek forgalmának a döntő lökést az ilyen lemezeket lejátszani tudó Sony PlayStation 3 játékkonzol adta, éppen ezért fontos momentum, hogy az akció erre a készülékre is érvényes. Most egyébként már nemcsak a HD DVD, hanem a Blu-ray formátumban is akad olyan asztali lejátszó, amely olcsóbb a PS3-nál – a Sony második generációs készüléke például 100 dollárral kerül kevesebbe, mint a játékkonzol.

Sajnos a Blu-ray Szövetség akciója nem terjed ki Amerikán kívüli piacokra, de hogy vigasztalódjunk, azt azért meg kell jegyezni, hogy a vásárlók csupán 21 film közül választhatnak ötöt, annak ellenére, hogy eddig mintegy 100 cím jelent már meg Blu-ray lemezen. Emellett ráadásul az is meg lett szabva, hogy az öt film mindegyikének más-más műfajúnak kell lennie.