5 csillagos a NOD32

forrás Prim Online, 2007. június 29. 12:17

A teljes körű védelem mellett a könnyű használatot és az egyszerű kezelhetőséget emelte ki a NOD32 antivírusrendszer előnyei közül az SC Magazine, amely az ESET vírusirtójának odaítélte a legmagasabb, ötcsillagos minősítést.

A NOD32 megkapta az informatikai biztonság vezető nemzetközi lapja, az SC Magazine legmagasabb, ötcsillagos minősítését. Az IT-biztonsági szakembereknek szóló magazin a teszt során nem csupán a NOD32 védelmi teljesítményét, de egyéb sajátosságait, használhatóságát, valamint a hozzá kapcsolódó termékleírást, a támogatást és az ár-érték arányt is elemezte.

„Ez a termék jó beruházás, legyen szó szinte bármilyen méretű informatikai környezetről – mondta dr. Peter Stephenson, az SC Magazine technológiai szerkesztője. - Bár az ára kissé magas, ezt ellensúlyozza a legteljesebb körben biztosított védelem, valamint az egyszerű kezelhetőség. Összességében elmondhatjuk, hogy kimagaslóan erős termék.”

A NOD32 nem csupán a vírusok, de a kémprogramok, a rootkitek és a kéretlen reklámprogramok ellen is védelmet nyújt. A szoftverbe integrált ThreatSense technológia azt is lehetővé teszi, hogy a vírusirtó mesterséges intelligenciája alapján felismerje az új kórokozókat. „Mivel a vírusok természete gyorsan változik, az antivírus rendszereknek napról napra új, komplex veszélyek ellen kell védelmet nyújtaniuk.  Így a proaktív védelemnek nincs alternatívája - nyilatkozta a minősítés elnyerése kapcsán Csiszér Béla, a vírusirtót forgalmazó Sicontact Kft. ügyvezetője. - 1997-ben az ESET elsőként integrált heurisztikus algoritmusokat a NOD32-be, amely mára megkerülhetetlen technológiává vált a vírusfelismerésben.”