Sok a panasz az Xbox 360-as konzolokra

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 29. 21:51

Az utóbbi időben olyannyira megszaporodtak az Xbox 360-as konzolok meghibásodásával kapcsolatos panaszok, hogy már a sajtó is felfigyelt a jelenségre.

Több külföldi magazin is foglalkozik már az úgynevezett "Ring of Death" (ROD) üggyel, amely kifejezéssel az Xbox 360-as konzol végelgyengülésére utalnak a szakmai körökben. Nagy-Britanniában például a Micromart nevű konzolszerviz már egyáltalán nem vállalja el a ROD-ban kihunyt Microsoft játékgépek javítását, egyrészt mert nem garantált, hogy ismét életre tudják kelteni a készüléket, másrészt pedig túl sok hasonló meghibásodással kell már amúgy is foglalkozniuk. A redmondi konszern ugyan azt híreszteli, hogy a gépeknek csupán az 1%-a szokott elromlani, a különböző fórumokon és online magazinokban közzétett adatok szerint viszont ez az arány ennél jóvalta magasabb. Egyes források arról számoltak be, hogy csakis Angliában napi 1500-2000 Xbox-meghibásodást jelentenek.

A Microsoft képviselői az üggyel kapcsolatosan azt nyilatkozták, hogy csupán néhány extrém esetről van szó, amelyek nagy hírverést kaptak a médiában, és szó sincs az Xbox 360-as konzolok tömeges meghibásodásáról.