Belső 3G/HSDPA modem notebookokhoz

forrás Prim Online, 2007. július 1. 09:28

A 3.6 Mb/s letöltési sebességű integrált Mini-PCI belső HSDPA modem lehetővé teszi a szolgáltatófüggetlen mobil szélessávot. Ezentúl az ügyfél maga választhat szolgáltatót, sőt akár egy notebook-ban több szolgáltató SIM kártyáját is használhatja.

Önállóan is megvásárolható a mobil szélessávhoz szükséges 3.6 Mb/s letöltési sebességű integrált HSDPA modem. A HRP által forgalmazásba kerülő technológia segítségével az ügyfél maga döntheti el, mely szolgáltató SIM kártyáját helyezi be notebookjába. Ezáltal lehetővé vált a szolgáltatótól független mobil szélessáv elérése, a könnyű és egyszerű szolgáltató- vagy szolgáltatásicsomag-váltás.

Az integrált megoldás jelentős előnyökkel rendelkezik a külső megoldásokkal szemben. Számos notebook, köztük a Dell notebookok egy része is elő van készítve a HSDPA kártya fogadására. Mivel a kijelzőben található a szélessávhoz szükséges antenna, így nincs kilógó rész, ami zavaró lehetne. Jobb a jelérzékenység, annak köszönhetően, hogy a kijelző teljes felülete antennaként funkcionál. Kivédhetővé válnak az esetleges interferenciahatások, illetve a belső elhelyezésnek köszönhetően lehetetlen a modem ellopása. A 3.6 Mb/s-os integrált technológia a Dell Latitude D termékcsalád (Latitude D420, D620, D820, D430, D630, D830) mellett az XPS M1210 és Precision M65 notebookokban is elérhető, valamint a most bejelentett legújabb Inspiron notebookokban (Inspiron 1520, 1720, 1521, 1721).

A HRP a HSDPA modemet a Dell notebookjaiban maga integrálja, azonban a technológia önállóan is megvásárolható, többek között az újonnan megnyílt EnterNet Dell márkaboltban is. A HRP természetesen külső Express Card és PC Card foglalattal is biztosítja az UMTS és HSDPA megoldásokat, melyek szintén kaphatók a márkaboltban.